У Чехії зареєстровані майже 24 тисячі українських автомобілів

Реєстрація таких автівок — спрощена та безкоштовна.

У Чехії зареєстровані майже 24 тисячі українських автомобілів

Страхові компанії підрахували, що в Чехії тривалий час їздить близько 30 тисяч автомобілів з українськими номерами. Донедавна більшість із них не реєструвалися в країні, вони вважалися транспортними засобами у міжнародному сполученні. Від початку цього року реєстрація таких автомобілів є обов’язковою. Зараз у реєстрі перебуває 23 643 автомобілі з українськими номерними знаками.

Реєстрація почалася у жовтні минулого року на добровільній основі. Від січня цього року вона стала обов’язковою. У відділах реєстру транспортних засобів муніципалітетів реєстрація проводиться протягом семи днів після надання тимчасового захисту або отримання візи.

Водночас Міністерство транспорту припинило уточнювати інформацію про моделі та марки зареєстрованих українських транспортних засобів. На самому початку записів у ньому були вказані ці дані. На той момент найбільш часто представленими марками були Volkswagen, Škoda, Renault, Ford, Hyundai і Mercedes-Benz.

Метою реєстрації українських транспортних засобів стало отримання контактів водіїв, щоб, наприклад, мати змогу розсилати їм штрафи за перевищення швидкості. Реєстрація таких автівок — спрощена та безкоштовна порівняно з класичною реєстрацією в реєстрі транспортних засобів.