У Німеччині вважають, що українці врятують місцеву економіку та соціальну систему

Щоб забезпечити економічні показники та підтримувати роботу соціальних систем, Німеччина потребує масової імміграції близько 400 000 осіб на рік.

У Німеччині вважають, що українці врятують місцеву економіку та соціальну систему

Німеччина старіє з запаморочливою швидкістю. Щоб підтримувати економіку та соціальну систему в робочому стані, Німеччині абсолютно потрібна велика кількість іммігрантів. Ось чому багато біженців — це благо, а не тягар, — пише автор RND Тім Сент-Іванії.

Згідно з останнім прогнозом статистиків, до 2035 року кожна четверта людина у ФРН буде у літньому віці. Кількість людей, старших 80 років, зросте до десяти мільйонів у 2050-х роках, що майже вдвічі перевищує сьогоднішній показник. Водночас, скорочується кількість людей працездатного віку.

«Наслідки очевидні. Без змін не може підтримуватись міжпоколінний контракт, наріжний камінь нашої соціальної моделі. Дедалі меншій кількості молодих людей доведеться дбати про все більшу кількість літніх людей... Це не може працювати. Економіку вже гальмує гостра нестача робочих рук. Працівники гостро потрібні не лише у сфері медицини, але практично у всіх галузях», - зазначає він.

Щоб забезпечити економічні показники та підтримувати роботу соціальних систем, Німеччина потребує масової імміграції близько 400 000 осіб на рік, зазначає автор.

«Ось чому давно час розглядати «кризу біженців» 2015 року не як тягар, а як благо. Те саме стосується і прийому українців, багато з яких залишаться в Німеччині назавжди. Вони більш ніж бажані тут», – пише він.