У Польщі даватимуть субсидію на придбання електровелосипеда

Вона покриє до 50% вартості нового електровелосипеда.

У Польщі даватимуть субсидію на придбання електровелосипеда

У Польщі тривають публічні консультації з приводу нової урядової програми «Мій електричний велосипед». У рамках програми, яка стартує у 2025 році можна буде отримати кошти, які покриють до 50% вартості нового електровелосипеда.

Урядова програма «Mój rower elektryczny»

Національний фонд охорони навколишнього середовища та водного господарства Польщі планує виділити 300 мільйонів злотих на субсидії для покупки електровелосипедів. Програма буде доступна для приватних осіб, місцевих органів влади та компаній, які займаються кур’єрською доставкою або орендою спортивного обладнання, з метою зниження споживання пального.

Запропонована програма передбачає дофінансування на покупку нових електричних велосипедів, в тому числі вантажні моделі й велосипедні візки. Субсидії складатимуть до 50% від вартості покупки,  але не перевищуватимуть 5,000 злотих для електричних велосипедів і 9,000 злотих для вантажних велосипедів і велосипедних візків.

Як отримати субсидію

Приймати заявки на участь у програмі почнуть у 2025 році на сайті за посиланням. Щоб отримати доплату, потрібно підтвердити покупку надавши квитанцію про оплату або фактуру. З моменту придбання велосипеда має пройти не більше двох років. Кошти покриватимуть тільки вартість засобу та не покриватимуть покупку додаткового велосипедного обладнання. Кошти можна отримати на покупки здійснені у період від 30 червня 2024 до 30 травня 2029 року. 

Велосипед має бути новим та має бути зареєстрованим в поліції. Крім цього, акцентується на тому, що запас ходу велосипеда має складати принаймні 50 кілометрів, а батарея, що живить велосипед, має бути захищена від викрадення. Також обов’язковою умовою є можливість заряджати велосипед від розетки