У Польщі можна отримати фінансову допомогу від The Lutheran World Federation

The Lutheran World Federation співпрацює з УВКБ ООН та іншими міжнародними донорами.

У Польщі можна отримати фінансову допомогу від The Lutheran World Federation

Від початку російської агресії багато міжнародних благодійних організацій почали допомагати громадянам України як на території країни, та за її межами, в тому числі українським біженцяі у Польщі.

У перші ж дні після вторгнення в Україну російських військ The Lutheran World Federation також розпочала в Польщі глобальну кампанію, націлену на допомогу біженцям із України. Серед основних видів допомоги українцям із боку організації були й залишаються: забезпечення продовольчими та непродовольчими товарами, багатоцільова грошова підтримка, турбота про психічне здоров’я та психосоціальна адаптація, а також допомога в сфері освіти.

The Lutheran World Federation співпрацює з УВКБ ООН та іншими міжнародними донорами у впровадженні гуманітарної програми, спрямованої на найбільш вразливі верстви українського населення. Для цього там, зокрема, надають і фінансову допомогу.

Як отримати фінансову допомогу від The Lutheran World Federation?

Для того, щоб зареєструватися на участь у програмі фінансової допомоги від The Lutheran World Federation, потрібно дотримуватися такого алгоритму:

  1. Визначитися з населеним пунктом, куди вам найзручніше буде під’їхати зі всією родиною для оформлення фінансової допомоги після схвалення заявки. Доступні локації: Гданськ (Gdańsk), Бєльсько-Бяла (Bielsko-Biała), Згеж (Zgierz), Битом (Bytom).
  2. Надіслати смс-повідомлення на телефонний номер одного з центрів. У тексті повідомлення необхідно зазначити:
  • ім’я та прізвище (латиницею);
  • польський номер телефону одного з членів родини (краще заявника);
  • кількість членів сім’ї, які наразі перебувають у Польщі та потребують допомоги;
  • місце проживання в Польщі (назва міста);
  • чи є в родині особи з інвалідністю.

Після перевірки реєстраційних даних організаторами акції потенційні учасники отримають на вказаний під час реєстрації телефонний номер смс-повідомлення від LWF. У повідомленні буде вказана адреса, дата та час, коли родина заявника в повному складі має приїхати для оформлення допомоги. Організатори наголошують, що явитися мають усі члени родини, включаючи дітей. При собі потрібно мати пакет документів: паспорт, Pesel, за потреби свідоцтво про інвалідність тощо.

Нижче подаємо телефонні номери, за якими ви можете надсилати заявки на допомогу. Для реєстрації потрібно вибрати одне місто й відправити одне повідомлення:

Gdańsk – +48 794 324 029
Bielsko-Biała – +48 731 776 735
Zgierz – +48 691 356 977
Bytom – +48 884 720 619