У Польщі працюватимуть інтеграційні центри для українців

Такі центри для переселенців невдовзі з'являться у всіх містах Польщі.

У Польщі працюватимуть інтеграційні центри для українців

З ініціативи фонду ADRA Polska незабаром у всіх містах Польщі функціонуватимуть "Інтеграційні центри" для українців. Цей проект, запевняють його творці, спрямований на надання безоплатної, всебічної допомоги громадянам України, які змушені були втекти від російської агресії за кордон. Про це повідомляє видання Wyborcza.pl.

Головною метою відкриття подібних центрів є надання українцям психологічної підтримки, допомоги у пошуку роботи та навчанні, супровід під час оформлення різноманітних допомог та виплат.

Крім цього, українці, які мають статус біженців, зможуть час від часу отримувати в "Інтеграційному центрі" гуманітарну допомогу першої необхідності — теплий одяг та продуктові набори.

Наразі проект фонду ADRA Polska тільки-но почав розвиватися, його представництва поки що функціонують не в усіх населених пунктах Польщі.

Так, наприклад, один із таких центрів був відкритий у місті Катовіце. На заході були присутні не лише співробітники ADRA Polska, а й представники мерії міста.

Зважаючи на все, керівництво фонду прийняло рішення відкрити свої відділення спочатку в тих населених пунктах, в яких, згідно зі статистичними даними, проживає найбільше переселенців з України.