У польському Катовіце відкривають дитсадок для дітей з України

Ідеєю відкриття закладу запропонував японець Юго Азума. 

У польському Катовіце відкривають дитсадок для дітей з України

У польському місті Катовіце відкриють дитячий садок для дітей з України. Він розпочне роботу з 5 жовтня. Уже проводять набір дітей 5-6 років у першу групу на вісім місць.

Як пише ukrayina.pl, ідеєю відкриття закладу запропонував японець Юго Азума. Він живе в Польщі, а гроші на проект зібрав серед своїх земляків.

Юго Азума звернувся до фонду WWN, який підтримує дітей у складних життєвих ситуаціях. Він запропонував пожертвувати зібрані японськими донорами кошти на відкриття закладу, де маленькі біженці з України зможуть проводити час і навчатися.

Так виник Спільний дім на вул. Barlickiego, 8 в Катовіце. Він працюватиме з 8:00 до 16:00. Окрім опіки, діти з України зможуть вивчити польську мову, знайомитися з місцевою культурою, брати участь у майстер-класах з екології, мистецтва, спорту чи математики. Також тут їх годуватимуть.

"Це не буде типовий дитсадок, оскільки він не відповідає всім формальним вимогам для такого визначення. Але діти матимуть тут цілоденний догляд. Якщо комусь не потрібно залишати дитину в закладі на цілий день, він може записати її на вибрані майстерні", - каже Івона Брошевська, координатор проекту Спільний дім.

Одночасно брати участь у заняттях зможуть 25 дітей. Наразі проводять набір дітей 5-6 років у першу групу на вісім місць.

У планах закладу – проводити терапевтичні заняття.

На місця виховательок та іншого персоналу садочка візьмуть українок.