У Празі сотні людей вийшли висловити підтримку Україні

Двогодинний захід був присвячений Дню захисників України.

У Празі сотні людей вийшли висловити підтримку Україні

Кілька сотень людей прийшли 15 жовтня на Вацлавську площу в Празі, щоб висловити підтримку Україні, яка зазнала нападу Росії. Дехто приніс прапори України, Євросоюзу чи НАТО. Двогодинний захід, що розпочався о 16:00, був присвячений Дню захисників України, пишуть novinky.cz.

«Ми хочемо вшанувати пам'ять полеглих захисників України, подякувати та підтримати тих, хто зараз захищає не лише свій дім, а й наш демократичний світ», — заявили організатори ініціативи Občanský rozcestník та Hlas Ukrajiny.

«Ми хочемо захистити те, що всередині – символ свободи та демократії. Ми хочемо наголосити, що, допомагаючи Україні, ми допомагаємо собі. На фронті українська армія бореться за цінності всього цивілізованого світу», - додали вони.

На демонстрації виступила низка спікерів. Одні подякували Чехії за підтримку, інші висловили підтримку українським захисникам. Вони також закликали до продовження постачання зброї до України.

Учасники тримали в руках плакати з гаслами «Об'єднуємося з ЄС, захищаємось від Кремля» чи «Росія – терористична держава». Приблизно за дві години учасники вишикувалися навколо статуї Святого Вацлава і почали вигукувати гасла на кшталт «Слава Україні», «Дякую, Чехія» чи «Росія — терорист». Потім вони виконали гімни України та Чехії.