У Празі відкриється банк одягу

Банк у районі Троя розташований поряд із зоопарком. Він служитиме як як склад, а й як місце видачі.

У Празі відкриється банк одягу

Найближчої середи, 14 вересня, у празькому районі Троя розпочне роботу банк одягу для нужденних. Жителі міста зможуть знайти там одяг для себе та дітей. Про це агентству ČTK розповіла Дана Павлоушкова, голова «Клубу одиноких матерів», який організує даний проект.

Банк одягу працюватиме таким чином – отримані від пересічних громадян та компаній речі відсортують, випрають, продезінфікують, запакують, а потім розвезуть по продовольчих банках, де люди, які потребують, зможуть окрім продуктів безкоштовно отримати і одяг.

Проект орієнтований не лише на одиноких матерів, а на всіх городян, які опинилися у складній матеріальній ситуації.

«Ми бачимо, що люди, які опинилися у скрутній ситуації, тепер потребують не лише продуктів харчування, а й одягу. Наш клуб почав готувати цей проект кілька місяців тому. Останнім часом він проходив тестування. Робітники сортували, чистили та упаковували відібраний одяг. Потім гігієнічно упаковані речі було передано до кількох продовольчих банків на пробній основі. Тільки для Праги та Середньочеського краю було доставлено майже півтонни одягу, який весь потім роздали», - розповіла Павлоушкова.

Банк у районі Троя розташований поряд із зоопарком. Він служитиме як склад та як місце видачі. Точну адресу та графік роботи організатори опублікують у середу на сайті «Клубу одиноких матерів» .