У Словаччині затримали українського хакера

Його можуть видати до Німеччини.

У Словаччині затримали українського хакера

Поліція Братиславського краю заарештувала хакера з України, який за допомогою програми-здирника шантажував кілька компаній у Німеччині.

Підозрюваного було затримано у селі Ровинка. Це сталося в результаті операції, проведеної разом із поліцією баварського міста Штутгарт.

За даними поліції, 38-річний громадянин України Сергій П. у 2018 році зумів отримати дані доступу співробітника німецької приватної компанії, яка надає послуги IT. «За допомогою програмного забезпечення для віддаленого обслуговування він отримав доступ до інфраструктури 22 клієнтів цієї компанії, а потім зашифрував їхні внутрішні системи за допомогою програм-вимагачів. Збитки від його дій становили приблизно 2.4 млн євро», — йдеться у повідомленні поліції.

Повідомляється, що шість компаній заплатили підозрюваному викуп за відновлення доступу до своїх систем у розмірі 77 тис. євро. Під час обшуку в будинку підозрюваного було вилучено комп'ютер, ноутбук, жорсткі диски, USB-накопичувачі, а також виявлено наркотичні та психотропні речовини.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Суд розгляне питання про його екстрадицію до Німеччини на запит місцевої влади.