Українці задоволені перебуванням у Нідерландах, але вважають мову складною

Близько 60% українських громадян знайшли роботу, але нижче за свій професійний рівень.

Українці задоволені перебуванням у Нідерландах, але вважають мову складною

Біженці з України почуваються в нідерландських містах як вдома і поки що хочуть тут залишитися, але є складнощі з освоєнням нідерландської мови, що не дозволяє повноцінно влитися в суспільство. Про це повідомляє NL Times.

Дослідницький центр WODC Міністерства юстиції та безпеки країни вперше провів дослідження щодо українських біженців. Близько 60% українських громадян знайшли роботу, але більшість каже, що доводиться працювати нижче за свій професійний рівень. У половини українців, що осіли в Нідерландах, університетська освіта — це найвищий показник серед інших груп біженців.

6 із 10 українців, які залишаються без роботи, пояснюють це тим, що не знають добре мови.

Більше половини кажуть, що взагалі не говорять нідерландською. Лише 5% оцінюють своє знання задовільно. Більшість українців, які залишаються без роботи, також вважають, що нестача мовних навичок — це головна причина, через яку вони не можуть знайти роботу в Нідерландах.

Чи це пов'язано саме з незнанням мови, буде встановлено в наступних дослідженнях. Його автори кажуть, що українці не вважають, що їм потрібно інтегруватися у суспільство, і тому не поспішають освоювати мову. Це також перешкода для інших аспектів, пов'язаних з інтеграцією в місцеве середовище, наприклад, соціалізація та спілкування з місцевими жителями.

У WODC вважають, що було б краще, якби існував план щодо мовної підготовки українців у країні.