Українські родини виселяють із готелю в ірландському Ашбурні

Українці вже стали частиною суспільства і дуже засмучені тим, що їм доведеться переїхати.

Українські родини виселяють із готелю в ірландському Ашбурні

Близько 30 українських сімей мешкають в Ashbourne Court Hotel протягом останніх двох років. У липні вони отримали листа від Департаменту інтеграції про їхнє переселення в альтернативне житло до 25 серпня.

У листі йдеться, що мешканцям буде повідомлено про переїзд у нове житло приблизно за 48 годин. У зв'язку з браком житла всі, хто відмовиться від пропозиції, не отримають його надалі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, минулого тижня людей повідомили, що вони мають зібрати валізи та виїхати до кінця місяця. Куди саме, вони не знають. У готелі живуть переважно сім'ї, багато хто працює у цьому районі, а діти ходять до школи. Як зазначається, українці вже стали частиною місцевого суспільства та дуже засмучені тим, що їм доведеться переїхати.

Через брак житла та стрімке зростання орендної плати сім'ям практично неможливо залишитися в Ашбурні, оскільки за такий короткий термін, що їм дали. у місті не знайти житла.

Згідно з переглянутим у березні планом, українських біженців в Ірландії тепер розміщують у спеціальні центри на строк до 90 днів, протягом цього часу їм надається харчування, прання та допомога в інтеграції. Їм виплачується допомога у розмірі €38,80 на тиждень та ще €29,80 на кожну дитину.

Раніше прибулі мали право на допомогу по безробіттю у розмірі €220 на тиждень та необмежений час проживання у державному житлі.

Однак у травні прем'єр-міністр Ірландії заявив, що десятки центрів розміщення українських біженців буде закрито. Тоді він заявив, що майже 70 контрактів на розміщення українських біженців закінчаться «найближчим часом». Багато готельних та громадських об'єктів, які використовувалися з цією метою, будуть знову надані у користування місцевим жителям.