Українського громадянина депортують з Польщі за систематичні порушення закону

Історія правопорушень українця почалася у 2022 році.

Українського громадянина депортують з Польщі за систематичні порушення закону

Прикордонна служба Сілезького воєводства затримала громадянина України під час перевірки законності перебування іноземців у місті Стшелце-Опольське. Виявилося, що затриманий числиться в базах даних як особа, небажана на території Польщі.

Історія правопорушень українця почалася у 2022 році, коли суд у Косцяні оштрафував його та позбавив водійських прав на 4 роки за керування транспортом у нетверезому стані. Проте чоловік проігнорував заборону і продовжив практику водіння в стані алкогольного сп’яніння.

За повторне порушення окружний суд у Лешно виніс суворіший вирок: 8 місяців ув’язнення та довічне позбавлення права керувати транспортними засобами. Додатково суд зобов’язав правопорушника сплатити 15 000 злотих до спеціального фонду допомоги потерпілим та постпенітенціарної підтримки.

Зважаючи на серйозність порушень та загрозу громадській безпеці, польська влада прийняла рішення про примусове повернення українця на батьківщину. Затриманого під конвоєм доставлять до українського кордону та передадуть місцевим правоохоронним органам.