Укрпошта доставлятиме закордонні паспорти українцям за кордоном

З вересня українці зможуть отримувати закордонні паспорти в дипустановах за 6 доларів та 10 грн ПДВ.

Укрпошта доставлятиме закордонні паспорти українцям за кордоном

Національний поштовий оператор «Укрпошта» доставлятиме закордонні паспорти до дипломатичних установ України країн світу. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ.

21 серпня 2024 року МЗС та Укрпошта уклали Меморандум про співпрацю, який закладає основу для реалізації проектів у сфері міжнародних поштових відправлень. Меморандум у присутності міністра закордонних справ Дмитра Кулеби підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

Планується, що новий сервіс зручної та доступної доставки паспортів запрацює вже у вересні.

Зазначається, що МЗС та Укрпошта визначать оптимальні логістичні та економічно вигідні маршрути пересилання поштових відправлень. Громадяни України за кордоном отримають зручний сервіс доставки документів, насамперед закордонних паспортів, за значно нижчою вартістю порівняно з міжнародними комерційними компаніями.

У МЗС пояснюють, що завдяки електронній марці з QR-кодом, українці будь-де у світі зможуть сплатити доставку закордонного паспорта в особистому кабінеті на сайті Укрпошти.

Єдина ціна доставки в будь-яку країну світу становитиме лише 6 доларів США та 10 грн ПДВ, що в рази дешевше порівняно з комерційними сервісами. Після того, як паспорт буде виготовлений на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу зарубіжної дипломатичної установи України в країні, де замовляли паспорт, для подальшої видачі заявнику.