В Естонії змогли знайти роботу менше половини українських біженців

В Естонії перебуває близько 18 тисяч українських військових біженців працездатного віку, які отримали тимчасовий захист. З них роботу знайшли 8400, тобто трохи менше ніж половина.

В Естонії змогли знайти роботу менше половини українських біженців

Менш ніж половина військових біженців, які отримали в Естонії тимчасовий захист, вийшли на ринок праці.

За словами міністра здоров'я та праці Пеепа Петерсона, відсоток працюючих українців залишається стабільним уже кілька місяців, пише err.ee.

"Цей показник становить приблизно 38%. Іншими словами, роботодавці не дуже активно наймають українців, що викликає деяке занепокоєння. Насправді рівень зайнятості може неухильно зростати", - сказав Петерсон.

В Естонії перебуває близько 18 тисяч українських військових біженців працездатного віку, які отримали тимчасовий захист. З них роботу знайшли 8400, тобто трохи менше ніж половина. Третина, або 5800 біженців, стоять на обліку як безробітні, але є і третя група, про долю якої державі нічого не відомо.

"Якщо загалом в Естонії приблизно 15% малоактивних людей віком від 20 до 64 років, які не працюють і не шукають роботу через Касу з безробіття, то серед населення з України таких близько третини", - зазначила керівник відділу Каси з безробіття Катрін Лійваметс.

Багато українських біженців приїхали до Естонії з дітьми і не планують поки що працевлаштовуватися, але є й ті, хто не має досвіду роботи. Впливає та розташування робочого місця.