Як доїхати в Україну з Чехії у 2024 році: найкращі маршрути

Дізнайтеся, як доїхати в Україну з Чехії та які ціни у 2024 році.

Як доїхати в Україну з Чехії у 2024 році: найкращі маршрути

Як дістатись в Україну з Чехії? Корисна інформація для тих, хто планує подорож цього року. 

Авіапереліт з Чехії до українського кордону + потяг/автобус

Найбільш зручний та швидкий спосіб доїхати до України – прилетіти в один з аеропортів Європи, який розташований поруч з українським кордоном, а звідти продовжити подорож наземним транспортом – потягом чи автобусом. 

Україна межує з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою. До цих країн здійснюється багато прямих перельотів з Чеської Республіки. 

 Чехія – Польща

- До Варшави можна дістатись на прямому рейсі з Острави та Праги. Вартість квитка стартує від 90 євро. Доступні щоденні вильоти. Час у дорозі близько 1 години 10 хвилин. 

- Краків – один з найближчих до українського кордону польських аеропортів. Відстань від Кракова до Львова складає 328 км. Дістатися сюди можна на прямому перельоті з Праги. Виліт тричі на тиждень – понеділок, четвер, субота. Вартість квитка стартує від 40 євро. Час у дорозі – близько 1 годин 10 хвилин. 

 - У Жешув (Ряшів) можна прилетіти виключно з пересадкою, найчастіше у Варшаві. Тривалість подорожі від 4 годин. Вартість квитка – від 80 євро. Аеропорт у Жешуві знаходиться за 172 км від Львова (Україна).

 Чехія – Молдова

Дістатися з Чеської Республіки до Кишинева можна на прямому рейсі з Праги. Вартість квитка стартує від 400 євро. Час у дорозі – 2 години. Виліт о 09:10 або 11:20. 

Відстань до українського кордону від Кишинева 130 км – пункт пропуску Паланка (Одеська область). Найближче українське велике місто: Одеса. Туристам, які планують подорож у південні регіони України варто обирати переліт саме до аеропорту Кишинів. Також прямий потяг їде з Кишинева до Києва. 

 Чехія – Словаччина

Країни зʼєднані прямим рейсом з Праги до Кошице – найближчого до українського кордону аеропорту. Час у дорозі 1 година 10 хвилин, вартість квитка – від 30 євро. 

З Кошице можна дістатися до Чопа й Мукачево. 

 Чехія – Угорщина 

До Будапешта можна долетіти з Праги. Рейс здійснює щодня перевізник ‪Ryanair. Час у дорозі 1 година 10 хвилин. Вартість квитка від 30 євро. Виліт о 06:00. 

З Будапешта прямий потяг їде до Києва. 

 Чехія – Румунія 

До Сучави доступні рейси виключно з пересадкою. Виліт здійснюється з Праги. Вартість квитка від 150 євро, тривалість поїздки від 5 годин. 

Із Сучави можна легко доїхати до Чернівців, з автостанції щодня курсує автобус, шлях до Чернівців займає 2-3 години. 

Також Прага та Бухарест зʼєднані прямим авіарейсом, який здійснюється чотири рази на тиждень – понеділок, середа, пʼятниця та неділя. Вартість квитка від 120 євро. 

Зверніть увагу! Якщо ви плануєте купити квитки на найближчий час, то ціни можуть бути значно вищими.

Потягом з Чехії в Україну 

1. Між Прагою та Мукачево курсує потяг Прага – Кошице – Мукачево

- Виїзд з Праги о 22:13, прибуття на проміжну станцію в Словаччині о 08:33, кінцева зупинка в Мукачево о 14:04. 

2. Також можна доїхати до України з пересадкою у Перемишлі:

- RJ 1023, Прага-Перемишль, виїзд о 21:56, прибуття до Перемишля о 07:43. 

- Далі маршрут можна продовжити на потязі 706 IC+, Перемишль – Київ, виїзд о 09:35, прибуття до української столиці о 19:57. 

3. Ще один зручний маршрут – з пересадкою у Чопі:

- Потяг RJ 1021 виїжджає з Праги о 21:52 та прибуває у Чоп о 12:03.

- Наступний етап – потяг по Україні: 346, Чоп-Чернівці (через Мукачево, Стрий, Івано-Франківськ) – виїзд з Чопа о 12:03, прибуття у Чернівці – о 21:32. 60, Чоп-Київ (через Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю) – виїзд о 14:24, прибуття у Київ – о 07:47. 

Квитки на погяги УЗ потрапляють в продаж о 08:00 годині за 20 днів до рейсу. За 1-2 дні до відправлення на сайті зʼявляються повернуті квитки. 

Автобусом з Чехії в Україну 

Чехія та Україна мають тісне автобусне сполучення. Ринок автобусних перевезень представлений великою кількістю компаній, від досвідчених перевізників з великим автопарком до новачків галузі: 

- REGABUS. Автобуси цієї компанії відправляються з Плзня, Праги, Брно та Оломоуца й довезуть пасажирів до Чернівців, Снятина, Коломиї, Івано-Франківська, Калуша, Долини, Стрия, Львова, Рахова, Тячева, Хуста, Іршави, Мукачева та Ужгорода.

- East Express (Musil Tour). З цим перевізником українці й іноземці зможуть доїхати з Праги, Плзня й інших міст до центральних і східних областей України, зокрема Києва, Харкова, Запоріжжя й Одеси. Автобуси відправляються кілька разів на день.

- DMD GROUP перевозить пасажирів до трьох західних регіонів України: Львівщини, Івано-Франківщини й Закарпаття. У Чехії автобуси зупиняються у великих містах (Прага, Брно) та в менших містечках.

- Хеб та Черкаси сполучає компанія SVD Trans.

- З Праги до Києва можна дістатися автобусами перевізника TransTempo.

- FlixBus не має прямого сполучення Прага-Київ, проте є пропозиції з пересадкою.