Як в Іспанії повернути гроші у разі запізнення поїзда Renfe

Гроші вам можуть повернути готівкою, на карту або у вигляді ваучера на покупку іншого квитка.

Як в Іспанії повернути гроші у разі запізнення поїзда Renfe

Поїзд Renfe сильно спізнюється? Неприємно. Але якщо запізнення 90 хвилин або більше, то в цьому випадку ви можете запросити повернення 100% вартості ваших квитків. Такою буде умова відшкодування після того, як з 1 липня набуде чинності нове зобов'язання щодо дотримання пунктуальності. До цієї дати повне повернення квитка здійснювалося у разі затримок понад 30 хвилин.

Які ж ще умови в оновленні, яке набуде чинності з 1 липня:

  • Відшкодування за затримку на 60 хвилин або більше: 50% вартості квитка
  • Відшкодування за затримку на 90 хвилин або більше: 100% від вартості квитка

Гроші вам можуть повернути готівкою, на карту або у вигляді ваучера на покупку іншого квитка. Якщо клієнти користуються новою бальною системою "Renfecitos" і оберуть варіант повернення ваучером, то вони отримають повернення балами аж 200% витраченої раніше суми.

Нова політика відшкодування буде застосовуватися до всіх поїздів Renfe: AVE, Avlo, Alvia, Euromed та Intercity.

Як запросити повернення коштів?

Заява про компенсацію може бути подана в той момент, коли минуло 24 години з часу передбачуваного відправлення поїзда. З цього моменту мандрівникам надається максимальний термін 3 місяці для подання заявки на оформлення.

Але залізнична компанія зазначає, що «залишає за собою право тимчасово призупинити добровільне зобов'язання дотримуватись пунктуальності у разі виняткових обставин, таких як серйозні поломки об'єктів інфраструктури або планові роботи на строк менше 60 днів».