Яким автомобілям заборонено в'їзд до Мадриду

Під заборону потрапила стара техніка.

Яким автомобілям заборонено в'їзд до Мадриду

З 1 січня Міська рада Мадрида наклала заборону на в'їзд у місто автомобілів з екологічним рейтингом А, легкових автомобілів без екологічного маркування та автомобілів, які не підпадають під дію податку на автомобілі з механічним приводом (IVTM). 30 червня цього року був останнім днем попередження для тих, хто хоче в'їхати до столиці автомобілем з обмеженим рухом. До цієї дати всі вони були звільнені від штрафу та отримували лише інформаційні попередження. Проте з 1 липня почнуть діяти перші санкції за порушення заборони: штрафи у розмірі 100 євро (при достроковому погашенні) та 200 євро.

Легкові автомобілі з екологічним рейтингом А – це автомобілі з дизельним двигуном, зареєстровані до 2006 року, та з бензиновим двигуном до 2000 року. Ці типи транспортних засобів забруднюють довкілля у 47 разів більше, тому їм буде майже повністю заборонено в'їзд до Мадриду. Вони зможуть в'їжджати тільки автомагістралями М-40, М-45 і М50, а також іншими автомагістралями з двостороннім рухом, які доходять до М-40.

Мотоцикли та вантажні автомобілі будуть звільнені від штрафів, як і автомобілі, зареєстровані у столиці та зареєстровані у IVTM. Це скоро зміниться, оскільки до 2025 року планується запровадити нові обмеження.

Заходи вживаються відповідно до положень статті 14 Закону про зміну клімату та енергетичного переходу, метою якого є скорочення викидів у муніципалітетах з населенням понад 50 000 осіб, тим самим покращуючи якість повітря у великих містах.