Жителі Естонії не схвалюють надання статусу біженця чоловікам з України

Тільки 26% респондентів вважають, що тимчасовий захист таки слід надати.

Жителі Естонії не схвалюють надання статусу біженця чоловікам з України

Опитування, проведене Norstat Eesti AS на замовлення НКО «Інститут соціальних досліджень», показало, що 61% респондентів не вважають за правильне надання тимчасового захисту в Естонії українським чоловікам віком від 18 до 60 років, яким заборонено залишати рідну країну.

Водночас 26% респондентів вважають, що тимчасовий захист таки слід надати.

Пов'язане з українськими біженцями питання звучало так: «Як ви вважаєте, чи правильно, що чоловіки віком 18-60 років, які прибувають з України і яким заборонено виїзд із країни, можуть отримати тимчасовий захист в Естонії?» "Так" або "Швидше так" на запитання відповіли 26% опитаних, "Швидше ні" або "Ні" - 61%, важко дати відповідь 13% респондентів.

Крім того, учасникам опитування було запропоновано відповісти на запитання: «Якби Росія вторглася до Естонії, чи вважаєте ви, що уряд має заборонити громадянам Естонії чоловічої статі віком від 18 до 60 років залишати країну?» 58% тих, хто відповів, визнали, що це було б правильно, 30% виступили проти, а 12% не змогли зайняти чітку позицію.

Опитування Norstat проводилося з 6 по 7 лютого в інтернеті серед громадян Естонії віком від 18 років і старше, у ньому взяли участь 992 респонденти.