Сьогодні в Чехії покажуть фільм про вбитих Росією українських спортсменів

Показ відбудеться не лише по телевізору, а й онлайн та в кінотеатрах.

Сьогодні в Чехії покажуть фільм про вбитих Росією українських спортсменів

Увечері у вівторок, 18 червня державний телеканал ČT2 покаже у своєму ефірі чеський документальний фільм «Характер: спортсмен» (Charakter: Sportovec), який розповідає про українських спортсменів, які загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення, а також про поточний стан спорту в Україні в умовах безперервної військової агресії.

Показ відбудеться о 21:00, причому не лише по телевізору, а й онлайн на офіційному сайті «Чеського телебачення» за цим посиланням.

«Під час агресії проти України російські солдати вбили понад 400 українських спортсменів. Сотні стадіонів, спортивних центрів, залів та басейнів були зруйновані росіянами. Тисячі молодих спортсменів та дітей втекли за кордон, рятуючись від війни. Рівно через два роки після початку нападу Росії на Україну ми проводимо розслідування наслідків війни для українського спорту, спортсменів та спортивної інфраструктури. Чи мають право росіяни на участь в Олімпійських іграх у Парижі?», - йдеться в описі фільму.

Над створенням 60-хвилинної документальної картини працювала команда чеських авторів. Зйомки проходили по всій Україні, у тому числі у Дніпрі, Києві, Львові, Харкові, Кременчуці та Чернівцях.

Подивитися картину також можна у деяких кінотеатрах Праги та інших чеських міст. Розклад сеансів – тут.