П'ять важливих питань при покупці холодильника

П'ять важливих питань при покупці холодильника

Для багатьох вибір холодильника зводиться лише визначення габаритів. Зрозуміло, з урахуванням виділеного для придбання бюджету. Насправді характеристик у холодильної техніки більш ніж достатньо. Коштує вона недешево і купується на роки, тож до питання вибору потрібно підходити відповідально. Допоможуть у цій непростій справі відповіді на п'ять питань, що часто ставляться в магазинах.  

Яка марка краща

У будь-якому великому магазині побутової техніки у відділі холодильників представлено чимало брендів, від 50 найменувань і більше. Серед них є досить популярні, так і маловідомі компанії. Немає універсального та надійного способу визначити, техніка якої марки краща, але загальне правило, що стосується будь-якої ніші, працює і тут: агрегати noname – це «кіт у мішку», вони, як правило, дешеві, але з надійністю можливі проблеми. Серед відомих виробників існує диференціація принаймні за ціновим фактором. Якщо ваш бюджет невеликий, можна   купити холодильник Snaige , Ardesto, Hisense. Це бренди, що пропонують доступні та надійні моделі.

Який розмір холодильника оптимальний

Габарити (ширина та глибина, іноді висота) визначаються наявністю вільного простору на кухні. Але розмір завжди корелює з обсягом, а визначається, виходячи з кількості членів сім'ї. Для двох осіб достатньо сумарного обсягу 150 л. На чотирьох знадобиться ємніша техніка, на 200–300 літрів. Якщо у вас є дача або город, для тривалого зберігання врожаю буде найкраще модель з місткою морозильною камерою.

Який форм-фактор та конфігурація краще

Тут все залежить від користувальницьких переваг. Моделі side-by-side мають двері, холодильники типу French Door - це багатодверні агрегати. Вони є хорошими наявністю великої кількості відділень для роздільного зберігання різних типів продуктів (м'яса, овочів, молочки). Є також холодильники з можливістю створення різного мікроклімату в окремих зонах: для продуктів, що швидко псуються - сухий, для овочів і салатів - з підвищеною вологістю.

Де має бути морозилка

Варіант із верхнім розміщенням морозильної камери слід вибирати, коли цей відсік використовується найчастіше холодильного. Можливий варіант використання окремої морозильної камери.

Чи потрібний холодильник з розширеним функціоналом

Тут ви повинні самі вирішити, наскільки корисною буде наявність льодогенератора або, скажімо, диспенсера для води. Додаткові опції подорожчають техніку, але якщо вони вам необхідні, краще витратитися трохи більше. Відповівши на ці питання, ви суттєво полегшите собі вибір оптимальної моделі.