Де українцю шукати роботу у Чехії

Корисні посилання для лікарів, психологів, вчителів та працівників IT з України.

Де українцю шукати роботу у Чехії

Сайти, де публікуються оголошення про роботу у Чехії. Корисні посилання для лікарів, психологів, вчителів та працівників IT з України.

Вакансії від біржі праці

Перший варіант - розглянути вакансії від міністерства праці на їхньму сайті . Ви також можете прийти на біржу праці для консультації очно.

Сайти з пошуку роботи

На багатьох сайтах пошуку роботи в Чехії з'явилися спеціальні розділи для українців, куди потрапляють вакансії, де вітають найм біженців. Подібні оголошення вивішують на:

NovaRobota.cz

workania.eu

uajobs.cz

prace.cz

Jobs.cz

Jenprace.cz

Ukrajinci.cz

Соціальні мережі

►Група на Фейсбуці Робота для українців у ČR / Робота для українців у Чехії.

Для лікарів та медпрацівників

►Дуже багато інформації для українських лікарів та медпрацівників тут .

Центр кадрів Пльзенського регіону безкоштовно допоможе з процесом нострифікації та стажуванням у лікарні. Контактна особа Мартіна Фіатова, заповніть  анкету або можна писати з питанням на мейл чеською та російською мовами сюди – faitová@clz-pk.cz.

►Організація «Доктор Чехов»  збирає базу медпрацівників, які приїхали до Чехії у зв'язку з війною в Україні. Дані будуть використані для того, щоб зрозуміти скільки медичних працівників приїхало і з якою спеціалізацією. Грунтуючись на цій статистиці, вони зможуть розпочати діалог із Міністерством охорони здоров'я та іншими організаціями для покращення існуючої схеми визнання дипломів.

Для вчителів

►Іде набір україномовних вчителів для класів, де навчатимуться діти-біженці.

IT-сфера

Список вакансій IT для українців по Європі, США та Чехії зокрема.

Якщо ви потрапили до несумлінного роботодавця

Якщо вас дурять, не виплачують зарплату, умови праці не відповідають нормам, вам погрожують — не мовчіть. З візою про тимчасовий захист ви маєте ті самі рівні права на працевлаштування, що й власники посвідки на постійне проживання.

strada.cz   — Зверніться сюди, якщо вважаєте, що стали жертвою шантажу, обману, експлуатації, поганого поводження з боку роботодавця. Можете написати навіть якщо не впевнені, що вони займаються саме вашим питанням. Пам'ятайте, що кожен біженець, який отримав доступ на ринок праці, відповідно до Трудового кодексу має право на:

- Справедливе та рівне звернення

- Письмовий трудовий договір

- Гарантовану мінімальну заробітну плату 16 200 чеських крон за 40-годинний робочий тиждень

- Винагорода за виконану роботу

- Безпечні умови праці

- Оплату медичного та соціального страхування роботодавцем

- Оплачувану відпустку

- Лікарняний

Нагадуємо, що чеська влада радить шукати роботу безпосередньо від роботодавця або за допомогою міністерства праці та не користуватись послугами посередників, особливо нелегальних, які стягують частину вашого заробітку за свої послуги.

Джерело