У Баварії більше немає вільного житла для біженців

Зараз влада спішно намагається ввести в дію нові об'єкти, однак і біженці продовжують прибувати.

У Баварії більше немає вільного житла для біженців

Біженцям у Баварії майже неможливо знайти житло, особливо у мегаполісах, таких як Мюнхен, пише tz.de.

Соціальний відділ міста щорічно отримує до 14 000 заявок на соціальне житло, а зараз значно більше через війну в Україні. "Але тільки близько 3000 квартир на рік стають доступними", - каже прес-секретар Едіт Петрі.

У Мюнхені проживають майже 15 тисяч біженців із України, 1330 – у гуртожитках. По всій Баварії 13 000 українських біженців розміщено у гуртожитках та притулках. Більшість об'єктів є тимчасовими, наприклад, це зали, де розставлені ліжка, розділені перегородками.

У постійному житлі ситуація краща. Там біженці мешкають у спільних кімнатах, сім'ї мають окрему кімнату. Але ці об'єкти майже повністю зайняті. Зараз влада спішно намагається ввести в дію нові об'єкти, однак і біженці продовжують прибувати.

Крім того, багато приватних осіб, які прийняли раніше українців, просять звільнити житлоплощу. І більшості біженців теж доведеться переселятися до притулків.

За словами Едіт Петрі, у соціального відділу в Мюнхені немає іншого вибору, окрім як ставити людей у списки очікування. "Але вони дуже довгі". Хто не може знайти квартиру самостійно, у того мало шансів, зазначає видання.