У Чехії почастішали випадки шахрайства при здачі квартир

Люди можуть втратити в такий спосіб до десятків тисяч крон.

У Чехії почастішали випадки шахрайства при здачі квартир

У зв'язку зі значно збільшеним попитом на оренду квартир у Чехії знову активізувалися шахраї. Вони заманюють гарною рекламою і користуються тим, що пропозицією з оренди зацікавилися десятки людей, чинять на них тиск і намагаються заздалегідь вимагати орендну плату або заставу.

Потерпілий у цьому випадку вже ніколи не побачить своїх грошей і може забути про квартиру, тому що шахрай не володіє квартирою і збирає аванси віддалено, спілкуючись лише електронною поштою, пише novinky.cz.

"У той час як минулого року ми реєстрували в середньому п'ять випадків на місяць, цього року їх стало у вісім разів більше", - підтвердила Ленка Зіхова, менеджер сервера Sreality.cz.

Шахраї іноді можуть показати нерухомість зацікавленим особам, вона може бути у них лише у короткостроковій оренді. Але таке трапляється рідко, крім того, винного легше знайти поліції.

У будь-якому разі люди можуть втратити таким чином до десятків тисяч крон, тому що депозит плюс комісія ріелтору виплачується у розмірі від однієї до трьох місячних ставок оренди.

Іноді на шахрайську рекламу вказує підозріло низька ціна за запропоновану оренду. В інших випадках, однак, оголошення здаються цілком заслуговуючими на довіру, зазначає видання.