У Штутгарті мешканців цілого будинку виселяють через українських біженців

115 мешканців невдовзі мають виїхати з багатоквартирного будинку у Штутгарті. Їхній домовласник повідомив про розміщення там українських біженців.

У Штутгарті мешканців цілого будинку виселяють через українських біженців

115 мешканців невдовзі мають виїхати з багатоквартирного будинку у Штутгарті. Їхній домовласник повідомив про розміщення там українських біженців, пишуть місцеві ЗМІ.

Компанія-власник Dobler & Dr. Dobler використала юридичний прийом, щоб змусити мешканців залишити свої квартири. За договором багатоквартирний будинок зареєстрований як гуртожиток, хоч мешканці мають безстрокові договори оренди. Власники тепер використовували це як законну підставу, щоб змусити мешканців з'їхати.

Така поведінка німецьких домовласників з недавніх пір часто явище. У баварському районі Кульмбах від мешканців також зажадали звільнити місце для біженців. Коли пенсіонер відмовився звільнити свою квартиру, його та його співмешканку виселили примусово.

Цей жорстокий підхід, мабуть, можна буде повторити у Штутгарті. Поки точно невідомо, хто заселиться в квартири, що звільнилися. Якщо Dobler & Dr. Dobler хочуть отримати максимальний прибуток від своєї власності, вони можуть запропонувати її місту. Поки що у квартирах переважно проживають мігранти та одержувачі соціальної допомоги. Кожна із 100 квартир має площу 20 м² і досі здавалася за 570 євро. Dobler & Dr. Dobler можуть зажадати від міської адміністрації суму більш ніж удвічі більшу, пишуть журналісти.